Utställare i Fokus, del 14 - hofmann teknik ab

I del 14 ur bloggserien "Utställare i Fokus", en serie där varje utställare får chansen att berätta vad de kommer presentera och göra under expo-dagarna, gästas vi denna gång av hofmann teknik ab. Man planerar att ta med sig en bred arsenal produkter så jag tycker vi lämnar över ordet direkt!


hofmann teknik ab

Hofmann Teknik AB har sedan starten 1972 varit en av de ledande leverantörerna till Skandinaviens underhållningsindustri och kan erbjuda ett mycket stort sortiment inom: Professionella film- och videokameratillbehör, belysning och tillbehör för studio, scen och event, dimmer och styrning, lyftteknik, tak- och riggutrustning, textilier, ridåskenor och rökmaskiner. Nedan presenterar vi vad vi kommer ta med oss till Monitor Expo.

FUJINON

Fujinon erbjuder ett komplett sortiment av tv- och filmobjektiv. Uppmärksammade och hyllade runt om i världen på grund av deras höga krav på optisk kvalitet och spetskompetens. De utvecklar bland annat både 8 och 16K objektiv för den japanska broadcastern NHK. Fujinon-objektiv lämpar sig för alla typer av filmproduktion, sport, underhållning och nyhetsinslag.

FOMEX

Ljusstark, dimbar, bi-color LED-belysning monterad på en tålig och flexibel panel vilket gör den till ett mångsidigt belysningsverktyg. Genom sin innovativa utformning kringgår den befintliga begränsningar och ger fotografer och belysare nya möjligheter för att skapa unika bilder och ljuseffekter - oavsett om det gäller foto, video eller film.

Fotokite

Flygbilder på ett enkelt sätt. Nytt, komplett system för luftburen kamera framtagen av ett innovativt företag från Schweiz. Inget behov av träning och inte klassad som drönare eftersom quadrokoptern (med GoPro-kamera) är länkad med en kabel till kontrollstationen. Flyg på ställen som du normalt inte får eller där du behöver tillstånd!

Convergent Design ODYSSEY 7Q+, professionell touch 7,7" OLED-monitor/recorder med fyra dubbelriktade SD/HD/3G-SDI (2-I, 2-I/O, 2-Out) + HDMI in/ut och många avancerade funktioner såsom Waveform, Zebra, Histogram, Vectorscope, Focus Assist, LUT samt 3D-LUT stöd, False color, Timecode Display, ljudnivåmätare och 1:1 Pixel Mode. Som standard, kan den spela in komprimerad (ProRes), okomprimerad (DPX), Apple ProRes 4444, 4444(XQ) med mera. Flera format finns som tillval – bland annat Apollo-formatet.

Där finns även ett dedikerat APOLLO som är en monitor/multi-recorder och fungerar som en live-mixer mellan upp till fyra källor samtidigt och spelar in dessa HD-videokällor i ProRes HQ/422/LT. Dessutom kan man spela in en femte kanal av antigen livemix-signalen (valet mellan de olika källorna) eller av själva quadsplitvyn. Den är ”stor” som en liten surfplatta och kan jobba i flera timmar på exempelvis ett kamerabatteri. Apollo är den enda enheten i sitt slag – en produktionsstudio i handflatan!

SyncBac PRO från Timecode systems är en trådlös inbäddad tidskodssynklösning för GoPro. Montera den på baksidan av en GoPro (modell HERO4 Black eller Silver) och SyncBac genererar en egen, precis tidskod, som ger en tidskodad MP4-fil vid källan. Detta ger möjlighet att trådlöst tidskodssynkronisera till exempel flera GoPro-kameror eller GoPro med vanliga professionella kameror och professionella ljudprodukter över Timecode Systems egna B:LINK RF nätverk med upp till 500 meters täckning. B:LINK ger dessutom full kontroll över GoPro. Man kan exempelvis slå kameran av/på liksom starta/stoppa inspelning!

Cineroid LED-belysning

Stort utbud av dimbara ENG LED-lampor i många olika storlekar till bra priser. Marknadens kanske mest ljusstarka LED-lampor med möjligheten att variera färgtemperaturen mellan 2700°K och 6000°K! Kompakta och lätta. Nu finns även en flexibel variant.

TVLogic

Vi kommer att visa de mindre High-End field multiformat SD/HD/3G monitorerna. Byggda i magnesium och en upplösning av upp till 1920x1080 Full HD. White LED-panel med vanlig hög TVLogic-standard med bland annat inbyggd waveform/vectorscope, audiometers och fokus assist. Konverterar även HDMI till HD-SDI och tvärtom.

CUBE 1200 / 600 från Bebob är de starkaste batterierna som de någonsin har gjort och är världens första Li-Ion-batteri med en kapacitet på över 1 kWh som dessutom har en integrerad laddare. Finns i två olika storlekar: 40,8Ah/588Wh och81,6Ah/1176Wh och driver inte bara kameror (14,4V och 24V) med bestående kraft, utan även lampor (24V och 48V). Tack vare sin 48V utgång levererar Bebobs första blockbatteri tillräckligt med ström för att köra exempelvis en ARRI SkyPanel® S60 vid full prestanda (400W).

Bebob CUBE med över 1kWh

Bebob CUBE med över 1kWh

Med en vikt på endast 8,95 kg respektive 6,95 kg, är båda versionerna ganska lätta i jämförelse med vanliga NiMH-batterier. Du behöver inte längre en extern laddare. Den integrerade laddaren behöver 8 timmar för att få CUBE 1200 tillbaka till full prestanda och CUBE 600 är fulladdad inom 4 timmar.


Med det sagt tackar vi hofmann teknik ab och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen