Utställare i Fokus, del 2 - Dataton & PIXILAB

 
 

I den andra delen av bloggserien "Utställare i Fokus", en serie där varje utställare får chansen att berätta vad de kommer presentera och göra under expo-dagarna, gästas vi denna gång av Dataton och PIXILAB.


DATATON & PIXILAB

"Mapping behöver inte vara svårt", menar Dataton som på Monitor Expo kommer visa de senaste nyheterna inom presentationssystemet WATCHOUT med fokus riktad på just 3D-mapping och pixel-mapping. Dataton ställer ut tillsammans med sin partner i Skandinavien, PIXILAB, och ser verkligen fram emot att inspirera både befintliga och blivande kunder i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Dataton har funnits i över 40 år och deras kunder finns över precis hela världen i alla möjliga sammanhang – teater, event, sport, tv, museer och konferens. Läs mer om detta här. Idag är Dataton numera mest kända för WATCHOUT, ett av marknadens främsta multi-display-verktyg där du med relativt små medel kan göra stora avtryck. Systemet används främst för att skapa, styra och spela upp shower som visas av flera projektorer eller skärmar.

Den senaste versionen av WATCHOUT förenklar hela arbetssättet för avancerad 3D-mapping och styrning av bland annat LED-skärmar med olika upplösning, via virtuella displayer. Det visar man med en spektakulär show signerad Jan Brånå, från Eyebrite AB, en av Sveriges ledande producenter.

Här används WATCHOUT-systemet för att skapa ett virtuellt akvarium i Singapore Science Centre. Klicka på bilden för mer information om detta.

Här används WATCHOUT-systemet för att skapa ett virtuellt akvarium i Singapore Science Centre. Klicka på bilden för mer information om detta.

På Monitor Expo kommer man även att presentera Datatons mediaservers, WATCHMAX och WATCHPAX, den allra senaste versionen av styrsystemet WATCHNET med skräddarsydd paneldesign, samt köra ett seminarium om interaktiva presentationssystem. Missa inte det! Mer information om seminariet hittar ni här

Dataton WATCHOUT kan du laddar ner idag gratis på Datatons hemsida, www.dataton.com.

Passa även på att läsa lite mer om PIXILAB på www.pixilab.se.


Med det sagt tackar vi Dataton och PIXILAB och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen