Utställare i Fokus, del 3 - Atendi

I vår tredje del av ”Utställare i Fokus” bekantar vi oss närmare med Atendi och deras produkter. Här finns onekligen en hel del intressanta prylar så jag tycker vi lämnar över ordet direkt!


ATENDI

I vår monter på Monitor Expo kommer du först och främst att få ta del av nyheter från högtalartillverkaren Martin Audio.

De presenterade i våras deras nya serie CDD-Live som nu äntligen har landat i Sverige! Denna nya serie bygger på deras patenterade CDD-teknik (Coaxial Differential Dispersion) där coax-elementet är utformat på ett unikt sätt som gör att högtalaren sprider ljudet väldigt brett i närområdet av högtalaren, samtidigt som den behåller styrkan att även skicka ljudet långt, som en ”vanlig” konventionell högtalare.

CDD-Live är en aktiv 2-vägshögtalare med Class D-förstärkare och DSP ombord. Den är även förberedd för Dante, vilket möjliggör att du kan koppla in den i ett digitalt nätverk. Elementet kan man rotera för möjligheten att placera högtalaren både vertikalt och horisontellt. Den fungerar därför lika bra som ett PA, likväl som en monitor liggandes på scen för musiker eller DJ:s. CDD-Live erbjuds i  8”, 12” och 15”. Det finns två olika basar, en 18” och en 2x18”. Alla med Class D-förstärkare, DSP och Dante.

Martin Audio har också en passiv installationshögtalare med samma teknik som i CDD-Live.
CDD-serien finns i de flesta storlekar från den minsta 5”-högtalaren till den största på 15”. Till dessa finns det också ett stort urval av basar, just för att du skall kunna få det bäst lämpade systemet till din lokal! CDD går även att få som IP-klassad utomhushögtalare och i princip vilken kulör du behagar!

CDD-serien. Klicka på bilden för mer information.

CDD-serien. Klicka på bilden för mer information.

Det kommer även ges möjlighet att titta lite närmare på deras minsta system i MLA-serien: MLA Mini.

Martin Audios MLA-serie revolutionerade högtalarbranschen när det kom för ett antal år sedan. Med teknik för att individuellt kunna styra varje element i högtalaren ger det användaren möjlighet att styra ljudet vertikalt precis där hen önskar. Det betyder att alla i publiken får samma ljudupplevelse, precis som Martin Audios motto lyder: ”Unite the audience!” Hyde Park Festival i London är möjligt tack vare denna teknik, då rådande bullerregler i området omöjliggör användandet av ett traditionellt PA på grund av de strikta reglerna i stadsdelen. Inställningarna gör man enkelt via sin laptop. Du slipper alltså arbetet med att hänga om eller göra annan fysisk handpåläggning för att snabbt konfigurera ett stort PA! MLA använder en exakt vetenskap som garanterar större kontroll, konsekvens och en enastående akustisk ljudkvalité.

MLA-serien. Klicka på bilden för mer information.

MLA-serien. Klicka på bilden för mer information.

Utöver högtalare och basar kommer vi också visa ett urval ur City Theatricals digra sortiment. De har ett antal tillbehör och många ”bra-att-ha-prylar” för till exempel armaturer från ETC och Martin Professional.

Är du verksam inom broadcast, tv, film, studio eller fotografi? Då tycker vi att du borde bekanta dig med LED-armaturerna från spanska TheLight!

De gör LED-paneler med vitt ljus speciellt framtagna för kamera. Robusta armaturer men samtidigt väldigt smidiga. Velvet-serien som har IP54-klassning går att driva med V-Lock-batteri, är ställbar från 2700K till 6500K med intervaller om 100K och med ett CRI-värde över 90. Med en Velvet ifrån TheLight får du en pålitlig, robust armatur som ger dig naturliga hudtoner, verkliga färger och en konsekvent färgåtergivning!

Gillar du dimma? Då menar vi förstås haze för scen och event! Gör du det ska du titta närmare på Phantom Hazer från PeaSoup, en hazer med fantastiska egenskaper och som enligt många skapar den perfekta dimman!

Utöver detta, kommer vi att ha ett seminarium om fördelarna med att åka på en arenaturné med ett MLA från Martin Audio, samt bjuda på en del andra överraskningar! Så missa nu inte att besöka vår monter under Monitor Expo-dagarna. Vi ses! 


Med det sagt tackar vi Atendi och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen