Utställare i Fokus, del 5 - Focus Nordic

I vår femte del av ”Utställare i Fokus” bekantar vi oss närmare med Focus Nordic och deras produkter. Under Monitor Expo-dagarna väljer man att lägga sitt fokus på framförallt två produkter, XEEN-objektiven samt VR-glasögonen ZEISS VR ONE Plus. Vi lämnar över ordet till Focus Nordic!


FOCUS NORDIC

Redan när XEEN-objektiven introducerades med tre objektiv under 2015 utlovades fler brännvidder och under våren kom det en 14mm T3.1 och en 35mm T1.5. Nu utökas serien ytterligare med en 135mm T2.2 vilket gör att XEEN-familjen nu består av 6 brännvidder.

XEEN-familjen

Med den nya brännvidden blir det enklare att täcka in alla behov i en produktion med objektiv som bildar en perfekt setup. Alla objektiv i serien, har samma storlek, färgbalansering och placering av Follow-focus-ringar. Det gör byte av brännvidd under pågående filmning snabbare och enklare. Med den nya 135:an blir XEEN-familjen komplett med; XEEN 14mm T3.1, XEEN 24mm T1.5, XEEN 35mm T1.5, XEEN 50mm T1.5, XEEN 85mm T1.5 och XEEN 135mm T2.2.

XEEN-objektiven är konstruerade för att ge bästa tänkbara handhavande och kvalité, även i svaga ljusförhållanden. Samtliga har en perfekt rund bländaröppning för en vacker bokeh. I kombination med den höga ljusstyrkan ger detta en skön filmisk känsla.

XEEN 135mm kommer att finnas för leverans under september månad och under Monitor Expo får du chansen att bekanta dig närmare med denna härliga familj av objektiv.

För ytterligare information maila lasse.ericson@focusnordic.se eller besök oss på www.focusnordic.se.

VR ONE Plus från Zeiss är nytt par VR-glasögon som fungerar ihop med smartphones med en skärmstorlek mellan 4,7 – 5,5 tum och med både Android och iOS, vilket inkluderar iPhone 6/6s och iPhone 6 Plus.

Den har en löstagbar huvudrem som gör glasögonen anpassningsbara. Även den mjuka delen som sluter tätt mot ansiktet går att byta, vilket kan behövas efter riktigt mycket användning.

Flera unika egenskaper

  • Användarna behöver inte göra några mekaniska justeringar av linspositionen. En stor så kallad eye-box har utformats för att täcka de flesta människor ögonavstånd. Även när headsetet inte är perfekt centrerat i ansiktet, har användaren en klar bild över hela det synliga området.
  • Glasögonbärare kan bära sina glasögon under ZEISS VR ONE Plus.
  • Man kan tydligt läsa text i hela det synliga området.

Specifikationer 

  • Synfält ca. 100°.
  • Tillåter stor skillnad i pupillavstånd (IPD) 53 –77 mm.
  • Universellt fack för smartphones med tillgång till ljud och laddningskontakter samt stöd för Bluetooth.
  • Huvudfästet och nack-bandet är löstagbart och kan sättas på vid behov.
  • Luftningsventiler säkerställer problemfri ventilation och förhindrar headsetet från imma.
  • Intern sökning genom smartphone-sensorer.
  • Stereostöd för bilder och videoklipp i 3D.

Premiärvisad på E3 Expo i Los Angeles

Zeiss VR ONE Plus har precis premiärvisats på den stora elektronik-/spelmässan E3 Expo i Los Angeles och intresset var mycket stort.

VR ONE Plus börjar levereras under augusti månad och kommer att finnas i vår monter under Monitor Expo-dagarna.

För ytterligare information maila lasse.ericson@focusnordic.se eller besök oss på www.focusnordic.se.


Vi tackar Focus Nordic och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen