Utställare i Fokus, del 6 - Luthman SMTTS

I vår sjätte del av ”Utställare i Fokus” bekantar vi oss närmare med Luthman SMTTS och deras produkter. Under Monitor Expo-dagarna väljer man främst att ta med sig produkter från SHURE med stort fokus på mikrofonsystem. Vi lämnar över ordet!

LUTHMAN SMTTS

Det är ett välbekant faktum för de flesta inom vår bransch att amerikanska SHURE är en av världens ledande tillverkare av mikrofoner och mikrofonsystem och SHURE är ett självklart val när det gäller mikrofoner för bruk på scener och evenemang världen över.

Men vad som inte är lika känt är att SHURE sedan ett antal år satsar rejält på området ”Integrated Systems”, eller det vi brukar kalla A/V-teknik. Lanseringen av produktserien Microflex Wireless och uppköpet av danska företaget DIS (Danish Interpretation Systems, konferenssystem i världsklass) är steg i denna satsning ifrån SHURE. Vid vårens ISE-mässa i Amsterdam var det dags för nästa storsatsning inom A/V-området från SHURE – MXA Microflex Advance by SHURE!

Under Monitor Expo har du möjlighet att bekanta dig med de senaste produktserierna från SHURE inom området A/V teknik.

Microflex Advance är en produktserie av digitala mikrofoner, audio via nätverk, styrprogram, och tillbehör. Konferensljud med lösningar i världsklass! Några egenskaper från Microflex Advance: mikrofoner för tak- och bordsmontage, nätverksanslutningar, optimerad taltydlighet, omfattande ljudkontroll, integrerad DSP samt sömlös integration med tredjepartsprodukter.

Microflex Wireless består av trådlösa mikrofonsystem med eleganta lösningar för professionellt konferensbruk. Anpassat för det mindre företaget såväl som för större koncerner och institutioner. Några egenskaper från Microflex Wireless: flera alternativ av så kallad ”sändtagare” (handhållen enhet, ficksändare, bordsmodell samt bordsmodell med svanhals), laddbara sändtagare – flera alternativ av laddning som batterier, dockningsstation, USB-laddning – nätverksanslutningar via ethernet/DANTE, mjukvara för systemhantering, monitorering och kontroll, och sömlös integration med tredjepartsprodukter.

Under Monitor Expo kommer vi även visa de senaste trådlösa mikrofonsystemen från SHURE – QLX Digital samt ULX Digital.

QLX Digital erbjuder professionella egenskaper och förenklat handhavande, för mindre evenemang och inte minst installation i olika miljöer. Några egenskaper från QLX Digital: transparent 24-bit digital audio, över 120 dB dynamikomfång, enkelt handhavande för synk mellan sändare och mottagare via IR, automatisk frekvenssökning ger snabbt fri kanal, möjlighet till nätverkssökning för flera kopplade mottagare, kontroll och styrning via iOS via ShurePlus Channels Mobile App, AES-256-kryptering som standard, möjlig kontroll via AMX/Crestron, samt robust metallkonstruktion.

ULX Digital erbjuder 24-bit ljudkvalité med effektiv frekvenshantering. 1-kanals, 2-kanals och 4-kanals mottagare för alla professionella sammanhang. Används SB900 laddbara batterier ger dessa ULX-D-sändare hela 11+ timmars användande. Batteristatus i timmar och minuter anges både på mottagare o sändare! Några egenskaper från ULX digital: kompromisslös 24-bit/48 kHz digital audio, klar och tydlig ljudåtergivning, 130 dB dynamikomfång, extremt pålitlig och effektiv frekvenshantering, medger cirka 17 aktiva sändare inom endast 6 MHz frekvensområde och ”High Density Mode” ger upp till 47 aktiva sändare inom endast 6 MHz frekvensområde med bibehållen ljudkvalitet, mycket stabil signalstabilitet utan audioartifakter på över 100 meters användande standard ½ vågs antenner, 1-kanals, 2-kanals samt 4-kanals mottagare, AES 256-bit kryptering för säker överföring, och DANTE!


Vi tackar Luthman och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen