Utställare i Fokus, del 8 - Sennheiser

I den åttonde delen av bloggserien "Utställare i Fokus", en serie där varje utställare får chansen att berätta vad de kommer presentera och göra under expo-dagarna, gästas vi denna gång av Sennheiser.


SENNHEISER

SpeechLine Digital Wireless är det första digitala trådlösa mikrofonsystemet exklusivt framtaget för tal och talare. SL DW är helt självkonfigurerande och otroligt enkelt att installera. Det är bara att slå på, så är man igång. Inställningar för till exempel frekvens, gain, squelch sköter sig helt självt. DECT-bandet det opererar på är mycket framtidssäkert och stabilt. En unik funktion med SL DW är att man kan sätta upp i princip obegränsat antal mikrofonsystem. Om man exempelvis har 2 000 trådlösa mikrofoner på en universitetsanläggning, kan man dessutom med lätthet övervaka alla campus och dessa mikrofoner till funktion och drift från servern ControlCookpit som ingår. SpeechLine levereras alltid med mycket bra mikrofonkapslar och en ny ändamålsenlig headmic i spitzenklasse är dessutom framtagen.

MAT 133-S DW är den första trådlösa bordsmikrofonen med trådlös laddning. Den består av en bordsfot för svanhalsar, med inbyggd digital sändare som laddas induktivt. För att ladda används den trådlösa laddaren CHG Qi2. Bordsmikrofonen ingår i den digitala trådlösa SpeechLine-serien, och både mikrofon och laddare kan nätverkskopplas till dess systemserver - ControlCookpit, för övervakning och underhåll i större anläggningar.

Teamconnect Wireless är den första trådlösa och helt mobila, go-anywhere-lösningen för webbkonferens. Nu kan vem som helst bjuda in till konferensmöte med riktigt bra ljud, i vilket rum som helst, helt utan installation och med valfri möblering. Öppna väskan med TC-W och sprid ut ljudsystemet över bordet, bjud in upp till 24 deltagare i rummet och anslut till konferensen med din önskade klient, exempelvis: Skype eller Webex. Koppla upp dig med dator via USB, eller telefon via minitele eller Bluetooth eller alla tre på en gång om du så vill. Med TeamConnect kan du, utan förkunskaper, på en minut driftsätta en uppkopplad konferens i valfri lokal, med bästa möjliga ljudkvalité. Systemet förvaras och laddas i en elegant väska.

AVX är ett digitalt trådlöst mikrofonsystem för filmare och videojournalister. Systemet är helt självkonfigurerande och redo att användas på bara några sekunder efter att du slagit på din utrustning. Det innebär kort och gott inget manuellt letande efter frekvenser eller inställningar av ingångsnivå från mygga eller mick. Tack vare att AVX ligger på den över delen av 1800-bandet och kontinuerligt scannar är risken för störningar minimal. Dess ultrakompakta mottagare passar direkt i XLR-ljudingången på kameran eller din inspelningsenhet. Systemet är det självklara valet där maximal flexibilitet och snabbhet är nyckeln.

AVX inkluderar alla tänkbara tillbehör du kan behöva vare sig du jobbar med video eller DSLR-kameror. Dess digitala överföring är helt självkonfigurerande vilket gör installationen av frekvenser ett minne blott. Mottagaren roterar runt sin XLR-kontakt för att undvika kollision med andra enheter monterade på kameran samt så slås den på och av automatiskt med P48-spänning ifrån kameran vilket gör att du sparar på batteriet.

EK 6042 är en tvåkanalig slotin-mottagare för såväl axelkameror som field recorders. Till EK 6042 kan man ansluta praktiskt taget alla Sennheisers trådlösa sändare – detta oavsett om de är analoga eller digitala. Det som gör EK 6042 unik utöver att den är mycket lättmanövrerad och snabbjobbad är att den även är kompatibel till mer eller mindre alla sändare från Evolution G3-serien upp till digital 9000.

Tack vare dess breda kompatibilitet med marknadens mest använda sändare så är EK 6042 ett framtidssäkrat val som kommer att passa alla tänkbara situationer. Så länge du har en sändare som jobbar mellan 470-654 MHz med HDX, HiDyn+ compander eller en Sennheiser 9000 så är man igång på under 5 sekunder tack vare dess automatiska konfiguration. EK 6042 är superslot-kompatibel och fungerar sömlöst med din befintliga utrustning. Detsamma gäller även axelkameror från ARRI, Panasonic och Sony. Det finns även tillbehör som gör det möjligt att använda EK 6042 som en fristående enhet.

ClipMic digital och MKE2 digital 

Oavsett om du är en journalist som söker en enkel ljudlösning för fältintervjuer eller en föreläsare som vill spela in ett föredrag, då är dessa digitala clip-on mikrofoner från Sennheiser och Apogee genvägen till att spela in det med professionell ljudkvalité. 
ClipMic digital och MKE 2 digital kombinerar Apogees A/D-omvandlingsexpertis med Sennheisers designkunskaper om mikrofoner för att ge användarna optimal ljudkvalitet på sina inspelningar. Speciellt utformad för iOS-enheter kommer båda mikrofonerna med en Lightning-kontakt för direkt anslutning till iPhone, iPad eller iPod touch, vilket skapar högkvalitativa, ultraportabla lösningar för inspelning på fältet.

HandMic digital

Nästa steg i utvecklingen av digitala produkter för fältet är MK4 digital och Handmic digital. Även dessa är gjorda i samarbete med Apogee. En av skillnaderna mot ClipMic digital och MKE2 Digital är att både MK4 digital och Handmic digital kan anslutas till enheter med såväl iOS som USB-anslutning.


Med det sagt tackar vi Sennheiser och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Ska också läggas till att Sennheiser förser oss med deras system för livstreaming av ljud till mobiltelefon, MobileConnect, och det kan du läsa mer om här. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen