Utställare i Fokus, del 12 - Arva Trading AB

I den tolfte delen av ”Utställare i Fokus” bekantar vi oss närmare med Arva Trading och produkterna de tänker ta med sig till expot. Man tar med sig en bred arsenal av produkter från märken som d&b audiotechnik, Avid, DPA och Sony. Vi lämnar över ordet!


Arva Trading

Arva Trading erbjuder ett brett produktsortiment från marknadsledande tillverkare av professionell ljudutrustning. Vi har produkter som passar för olika typer av applikationer. Från det lilla konferensrummet till den avancerade studion och de största konserthusen. Engagemang och kunskap är viktiga ledord som genomsyrar företaget. Inget lämnas åt slumpen, utan service och support är högsta prioritet. 

d&b Audiotechnik är en av världens främsta tillverkare av högtalarsystem. Under Monitor Expo kommer Janko Ramuscak, produktspecialist från d&b audiotechnik, att hålla seminarier om den revolutionerande tekniken ArrayProcessing (se seminarieschema för mer info och tider). ArrayProcessing gör det möjligt att med d&b:s line array-system få samma ljudkvalitet som på mixplats för alla i publiken. Personal från Arva kommer också att finnas på plats för att förklara mer och visa hur det går till.

Avid VENUE | S6L System – nästa nivå inom liveljud. VENUE har länge varit ett av de mest efterfrågade livemixersystemen i världen. VENUE-plattformen har nu utökats med VENUE | S6L, som gör att du kan möta de mest krävande livesituationerna med en kraftfull ljudmotor och bra ljudkvalitet. Upplev bra ljudbearbetning och kontroll genom helt integrerade plugins från Avid och tredjepartstillverkare. Du får en visuell feedback, och omedelbar tillgång till de viktigaste funktionerna genom högupplösta pekskärmar och OLED-displayer. S6L erbjuder Pro Tools-integration, inklusive Virtual Soundcheck, över Ethernet AVB. Produktspecialist Chris Lambrechts från Avid kommer att vara på plats för att demonstrera S6L. För mer information om S6L klicka här.

DPA Microphones produkter är kända för sin genomgående höga kvalitet. DPA blev inte minst uppmärksammade i samband med årets Eurovision, då uteslutande DPA-mikrofoner användes. Vi kommer att ha med ett urval ur deras breda mikrofonsortiment.

Sony har lanserat DWX-N, ett nytt digitalt och trådlöst mikrofonsystem i DWX-serien. DWX-N-serien ger användarna bättre ljudkvalitet, lägre latency och ännu mer tillförlitlig överföring.

Fördelar med DWX-N-serien inkluderar:

  • Hög ljudkvalitet: Sony's WiDIF HP codec, utvecklad specifikt för DWX, garanterar naturligt ljud med bibehållen hög kvalitet (96 kHz).
  • Säkrare RF sändningsteknik: Ett nyutvecklat ENG-specifikt codec förhindrar drop-outs och utökar också räckvidden för DWX-N-serien.
  • Lägre latency: så låg som 1,5 millisekunder från mikrofoningång till analog utgång.
  • Bredbandsmottagare: 470MHz till 710MHz

APEX Liviau är ett nytillskott i Arvas sortiment. Den ger ett helt nytt sätt att hantera AV-kontroll. En pekskärmsbaserad enhet kombinerad med intuitiv kontroll över uppspelning av audio och video (även omfattande schemaläggning), plus en helt integrerad DMX-styrenhet för kraftfull och sofistikerad styrning av ljus. APEX Livieau finns i två olika modeller. Liviau S har funktioner anpassade för butikslokaler, restauranger och klubbar med mera. Liviau R är anpassad för installation i konferens- och styrelserum samt hörsalar och liknande. Liviau R ger bland annat möjligheten att hantera mötesrumsbokningar och erbjuder en rad smarta funktioner anpassade för konferensmiljöer.

10eazy är en "plug-and-play" ljudnivåmätare som ser till att du har koll på ljudnivåer och kan möta Folkhälsomyndighetens och Arbetsmiljöverkets krav.

10eazy har förkalibrerad hård- och mjukvara och är färdig att installeras och användas direkt vid leverans. Mätmikrofon, ljudkort och erforderliga kablar medföljer. Utrustningen kombinerar ett enkelt och intuitivt användargränssnitt med hög noggrannhet och följer IEC61672- och DIN15905-5-standard. Mätresultaten loggas kontinuerligt och sparas. De kan fjärravläsas i realtid och även mailas automatiskt till behöriga efter avslutad session.

Radial Engineering har kommit med en rad nya DI-boxar som anpassar och/eller distribuerar audiosignaler för såväl live-, studio- och installationsbruk. Vi kommer att ha med ett urval av produkter med vilka du enkelt kan koppla upp eller tappa signaler via Dante och överföra signal exempelvis via Bluetooth och andra format. 


Vi tackar Arva Trading och ser fram emot att bekanta oss närmare med dessa produkter under expo-dagarna. Glöm inte att återbesöka denna blogg för fler delar ur "Utställare i Fokus". 

Hälsningar, 
Monitor Expo-teamet

Björn Hansen